8 gode takeaways om ejendomsinvestering

8 gode takeaways om ejendomsinvestering

Er du træt af aktiemarkedet og overvejer du at kaste dig ud i nye investeringseventyr? Vi har samlet de 8 bedste takeaways om ejendomsinvestering fra Brickshares co-founder, Junaid Ahmad, da han deltog i en paneldebat om alternative investeringer.

For to uger siden deltog vi i en spændende paneldebat om nye investeringsmuligheder og investeringsplatforme, hvor Brickshares co-founder, Junaid Ahmad, sad i panelet sammen Matthew Clannachan fra Bondora, Torben Bruun fra Flex Funding og Andreas Helgason Rex fra Lendino. 

I panelet blev der diskuteret alt fra crowdlending til crowdfunding af investeringsejendomme. Et af de helt store samtaleemner omhandlede, hvordan du finder ud af, hvilke investeringsplatforme, der fungerer bedst.

Det enstemmige råd fra panelet var, at du altid burde starte med at prøve de forskellige investeringsplatforme af med mindre investeringer, så du får en god fornemmelse af dine bedste investeringsmuligheder. Når du først har lært platformene at kende, kan du bedre beslutte, hvor du ønsker at gøre flest investeringer.

Vi har samlet de bedste takeaways fra Junaid til dig, så du er godt forberedt, inden du kaster dig ud i en ejendomsinvestering på Brickshares investeringsplatform.

Investering i ejendomme er en langsigtet investering

Og en god måde at diversificere dine investeringer på ved at placere dele af din opsparing i fast ejendom. Som regel kræver en ejendomsinvestering flere penge end for eksempel aktieinvesteringer, men med Brickshare kan du komme i gang med ejendomsinvesteringer fra blot 10.000 kr.

Med Brickshare bliver du medejer af et ejendomsselskab

Når du foretager en ejendomsinvestering via Brickshares platform, køber du en aktieandel i et ejendomsselskab og bliver derved medejer af selskabets investeringsejendomme. Så hvis du eksempelvis investerer for 10.000 kr., får du ejerskab for 10.000 kr. i det givne selskab. Det fungerer faktisk på samme måde, som hvis du købte en investeringsejendom sammen med tre venner, og I selv oprettede et ejendomsselskab.

Historisk set er investering i ejendomme en bedre investering

Det bedste årlige afkast er faktisk ikke at finde på aktiemarkedet. En ny undersøgelse viser, at det historisk set har vist sig, at ejendomsinvesteringer har været en bedre investering end aktier. Se forskernes konklusion om højeste afkast.

Få løbende lejeindtægter fra din ejendomsinvestering

En af fordelene ved ejendomsinvesteringer er den løbende udbetaling af overskuddet fra lejeindtægterne. Det er det, vi hos Brickshare kalder udbytte. Med lejeindtægter er du sikret et løbende udbytte uagtet, hvordan priserne svinger på ejendomsmarkedet. Så teknisk set er Brickshare en investeringsplatform, hvor du investerer i aktier med udbytteudbetaling. Læs om afkast og udbytte, når du investerer i ejendomme.

Ejendomsinvesteringer har det bedste risikojusterede afkast

Risikoen ved ejendomsinvesteringer er langt lavere end, hvis du for eksempel investerer i aktier, obligationer eller crowdlending. Når du investerer i ejendomme, investerer du i et fysisk aktiv, som er langt mere hårdfør over for politiske og samfundsmæssige forandringer end aktier. Hos Brickshare udbyder vi kun investeringsprojekter med ejendomme placeret på eftertragtede adresser i København, hvor efterspørgslen på boliger er stor. Alle har brug for et sted at bo – også i krisetider. Dette betyder, at ejendomsinvesteringer har en minimal risiko i forhold til andre investeringsformer.

Brickshares honorar ligger 25-35% under markedet

For velhaversegmentet findes der flere ejendomsinvesteringsfonde på boligmarkedet, hvor du skal investere for minimum 750.000 kr. for at være med. Typisk opkræver disse fonde 5% i honorar af en investeringsejendoms værdi. Hos Brickshare tager vi et opstartshonorar på kun 3,75% svarende til 10% af crowdfunding-beløbet. Det vil sige, at hvis vi investerer i en ejendom til 1 mio. kr., så tager vi et opstartshonorar på 37.500 kr. Derudover tager vi et administrationshonorar på 0,6% af Asset under Management (AUM) svarende til 10% af bruttolejen. Administrationshonoraret dækker blandt andet udlejning, lejekontrakter, ind- og udflytningsrapporter, vedligeholdelse og kreditcheck af lejere blandt andet.

Din investerings værdi stiger år for år

Når du foretager en ejendomsinvestering på Brickshare-platformen, har vi budgetteret med 60-70% belåning af de indkøbte investeringsejendomme. Det betyder for dig som investor, at for hver krone investeret kommer realkreditinstituttet med cirka 2 kr. til køb af ejendommen. Lånet bliver løbende betalt af, hvilket betyder, at din ejendomsinvestering kommer til at stige år for år. Resten af afkastet får investorerne løbende udbetalt som udbytte, hvilket vil sige overskuddet fra lejeindtægterne. Læs vores investeringsstrategi.

Vi indberetter udbytteskat fra dine ejendomsinvesteringer til SKAT

På investorernes vegne indberetter vi altid udbytteskat til SKAT. Vi tilbageholder derfor din udbytteskat, hvilket betyder, at de penge du får udbetalt i udbytte fra dine ejendomsinvesteringer er dine.

Fremtidens ejendomsinvestering er for alle

Når det gælder ejendomsinvesteringer, kan du altså se frem til mange fordele, som før kun har været forbeholdt folk med millioner på kontoen. Med Brickshare kan helt almindelige mennesker nu få adgang til ejendomsmarkedets høje afkast og investere i højkvalitets ejendomme i København, som før har været reserveret til etablerede velhavere. Brickshare blev kort sagt grundlagt, fordi vi gerne vil demokratisere ejendomsmarkedet og gøre ejendomsinvesteringer til allemandseje.

Alt om året der gik: Ejendomsinvestering for alle

Alt om året der gik: Ejendomsinvestering for alle

Kaffepause med Jacob Avlund, Head of Engineering

Kaffepause med Jacob Avlund, Head of Engineering