Et nyt forum, hvor kvinder kan lære om investeringer

Et nyt forum, hvor kvinder kan lære om investeringer

En solrig søndag i maj havde vi allieret os med onlinenetværket ’Money Penny – Kvinder som investerer’, hvor vi havde æren af at fortælle om investeringer i fast ejendom til deres medlemskonference for 150 investeringsglade kvinder.

Flere og flere kvinder strømmer ud på det attraktive investeringsmarked i disse år og en ny tendens tegner et billede af en bevægelse af kvinder, som har gjort det til deres mærkesag at få flere kvinder til at interessere sig for investeringer.

Før har kvinder traditionelt set kun ejet omkring en tredjedel af aktiebeholdningen, hvilket nu er ved at ændre sig med en opblomstring af foreninger og klubber for kvinder, der ønsker at komme i gang med investeringer. 

Et af de disse nye tiltag er Facebook-gruppen ’Money penny – Kvinder som investerer’, Danmarks største investeringsfællesskab for kvinder. En online gruppe, som er vokset fra 1000 til +6000 medlemmer på under et år.

Kvinderne bag onlinenetværket er kræftforsker Linnéa Schmidt og sociologistuderende Sarah Ophelia Møss. De er to kvinder med en mission:

”Vi har et mål om at nå ud til alle kvinder i Danmark. Alle skal vide, at de er velkommen i vores community, hvor de kan lære om investeringer og snakke, diskutere eller få sparring omkring privatøkonomi. Derudover vil vi selvfølgelig også gerne inkludere mænd i arbejdet med vores nye platform 'My Money Invest' og udbrede kendskabet til investeringsmarkedet via forskellige events, podcast, online kurser og bøger.”

Med fuldt hus bød investeringskonferencen på flere spændende oplæg om aktiv investering, depot og handel, børser og aktieanalyser. Fra Brickshare deltog Emilie Schultz-Nybye fra marketing og Kin Lam fra investor relations, og udover at snakke om mulighederne inden for investeringer i fast ejendom, fik de også hilst på en masse inspirerende kvinder. Linnéa og Sarah er da heller i tvivl, da vi spørger indtil, hvordan deres første investeringskonference forløb:

”Den gik helt fantastisk! Vi er så glade for, at så mange mødte op på en varm og solrig søndag eftermiddag og blev hele dagen. Vi var stort set lige så mange, da vi sluttede, som da vi begyndte. Det var ret overvældende.”

Behov for et fælleskab, hvor kvinder kan lære om de bedste investeringer

Idéen til 'Money penny – Kvinder som investerer' udsprang af et savn til et fælles forum tilsvarende den svenske investeringsgruppe ’Economista - kvinnor som gillar aktier och privatekonomi’, som i dag har over 100.000 medlemmer på Facebook. 'Money penny – Kvinder som investerer' blev startet af Linnéa i 2016, og siden oktober 2017 er Facebook-gruppen blevet drevet af både Linnéa og Sarah i fællesskab. Gruppen består i dag af 6343 medlemmer, som drøfter deres bedste investeringer og privatøkonomi online. 

”Vi brænder for at skabe en platform, hvor man kan mødes både online og ude i de danske byer for at snakke om investeringer. Vi ønsker at faciliteter begge disse tiltag, der forhåbentlig kan være medvirkende til, at flere kvinder tager springet og begynder at investere på lige præcis den måde, som føles allerbedst for dem.”

Udover Facebook-gruppen og investeringskonferencen arrangerer Linnéa og Sarah også løbende investeringsworkshops, paneldebatter, coaching hold og i samarbejde med Dansk Aktionærforening har de skabt Danmarks største aktieturné. 

”Vi vil ændre på det faktum, at det hidtil primært har været mænd, der investerer.”

Der blev lyttet intenst og opmærksomt til oplægsholderne på dagen.

Der blev lyttet intenst og opmærksomt til oplægsholderne på dagen.

Ejendomsinvesteringer skal være for alle 

Du behøver ikke at være hverken millionær eller ekspert for at investere, lyder rådet fra Linnéa og Sarah. Det samme gælder med ejendomsinvesteringer. Med Brickshare åbner vi boligmarkedet op for alle ved at gå sammen om at investere i fast ejendom. Det kaldes crowdfunded ejendomsinvestering. Vi har et team af professionelle, som tager sig af alt det praktiske i forhold til køb af investeringsejendomme, vedligeholdelse, administration, udlejning og kontakten til lejerne. Du kan derfor komme i gang på blot fem minutter og vælge mellem flere forskellige investeringsprojekter. 

Når du investerer i fast ejendom på vores investeringsplatform, får du en ejerandel af en portefølje af ejendomme. Din ejerandel svarer til det beløb, du har investeret. 

Med en minimumsinvestering på 10.000 kr. kan alle være med, og med en investering i fast ejendom forbinder du det bedste fra to verdener: Du får løbende indtægter fra huslejen og et afkast, der er mindst lige så stærkt som aktiemarkedet. 

Sådan kommer du i gang med din ejendomsinvestering.

Investeringer i fast ejendom skal ses om et supplement til dine aktier og obligationer i din investeringsportefølje. Ifølge flere eksperter gælder det om ikke at lægge alle sine æg i samme kurv og ved at sprede sine investeringer ud på flere forskellige aktivklasser, mindsker du risikoen for et negativt afkast. 

Dette er særligt relevant i perioder, hvor aktiemarkedet falder, da du her med fordel kan sprede din risiko, så din portefølje både indeholder aktier, obligationer og alternative investeringer såsom ejendomme, vindmøller eller crowdlending. 

Visionen med Brickshare er at give alle nemmere adgang til den gevinst, der er at hente på boligmarkedet – og her er et af målene at få flere kvinder til at investere i fast ejendom.

Få 8 skarpe takeaways om ejendomsinvesteringer fra Brickshare.

Moneypenny er en forening, der arbejder aktivt for at få flere kvinder ud på investeringsmarkedet.

Moneypenny er en forening, der arbejder aktivt for at få flere kvinder ud på investeringsmarkedet.

Men hvordan motiverer vi bedst muligt kvinder til at investere?

Svaret fra Linnéa og Sarah er præcist og klart: 

”Med andre kvindelige forbilleder, så de kan se, at det med investering ikke kun er for mænd. Vi har brug for en ny åbenhed omkring, hvordan man kommer i gang med at investere for første gang. Netop derfor er der et behov for et trygt forum, hvor alle kan stille de spørgsmål, de vil. Derudover er der brug for flere informationer og tiltag, som kan inspirere og motivere. Det kunne eksempelvis være oplysninger om, hvor meget du kan spare ved at droppe den daglige cafe latte til 45 kr.” 

Læs vores investeringsstrategi for ejendomme og se om en investering i fast ejendom passer til din risikoprofil.

Lær om gode investeringer i selskab med andre kvinder

Sarah Ophelia Møss har investeret al sin tid til at få andre kvinder til at investere og afholder i den forbindelse gratis arrangementer, foredrag og events hver måned, hvor du kan lære alt om gode investeringer rundt omkring i Danmark. 

Du kan læse meget mere om hendes events, blive klogere på investeringer og starte din investeringsrejse allerede i dag.

Det kigger vi efter, når vi investerer i ejendomme

Det kigger vi efter, når vi investerer i ejendomme

Lær at investere i fast ejendom med Brickshare

Lær at investere i fast ejendom med Brickshare