Kaffepause med Jacob Avlund, Head of Engineering

Kaffepause med Jacob Avlund, Head of Engineering

Hvad arbejder vi på i maskinrummet hos Brickshare? Og hvad er vigtigt at lægge vægt på, når du skal sammensætte et dygtigt tech-team? Vi har sat Head of Engineering, Jacob Avlund, i den varme stol og fået ham til at fortælle om sit daglige arbejde med udviklingen af Brickshares investeringsplatform.

Jacob Avlund er en garvet mand i IT-branchen. Han har arbejdet med IT i hele 20 år både som freelancer, hvor han i en periode arbejdede for Apple, og som underviser på IT-Universitet i København. I april startede Jacob hos Brickshare - en beslutning han ikke har fortrudt siden. Vi har sat Jacob i stævne, så du kan blive klogere på, hvad der sker i maskinrummet her hos Brickshare.

Hej Jacob. Lad os starte med at snakke lidt om, hvad du laver hos Brickshare?

”Jeg er det, man i IT-branchen kalder en Head of Engineering. Det betyder, at mit ansvar dels er at sørge for, at vi har et super godt tech-team, som kan videreudvikle Brickshares investeringsplatform. Og dels betyder det, at jeg er inde over alle de store tekniske beslutninger, som der opstår i den forbindelse.”

Nu ved jeg, at det ikke er første gang, du bygger en investeringsplatform. Kan du fortælle os lidt om, hvad det egentligt indebærer?

”Ja, jeg har tidligere haft en tilsvarende rolle hos investeringsplatformen June, hvor jeg har arbejdet lidt med de samme udfordringer. Brickshare er på mange måder et tilsvarende produkt: June handler om at gøre det nemt for almindelige mennesker at handle med værdipapirer, og hos Brickshare gør vi det nemt for almindelige mennesker at handle med ejendomme.”

”Jeg synes, at June og Brickshare har meget tilfælles. Forstået på den måde at begge produkter har til formål at demokratisere markedet. Brickshare handler om at investere i ejendomme, men dybest set handler det om at formidle et komplekst emne ud til masserne - og sørge for, at det ikke kun er dem, som har en masse penge og viden, der får mulighed for at få del i boligmarkedet.”

”I udviklingen af et produkt som Brickshare er der mange tekniske krav samt høje krav til sikkerhed - og ikke mindst et krav til skalering, så der kan komme mange nye brugere på vores investeringsplatform. Derudover er der også en kæmpe udfordring i at tage et kompliceret emne, som ejendomsmarkedet jo i virkeligheden er, og så gøre det let forståeligt for almindelige forbrugere.”

Hvilke udfordringer står du ellers over for i dit daglige arbejde med investeringsplatformen?

”Der har været en helt generel udfordring med at finde udviklere. Det er altid tricky. Det er sådan, at udviklere er i ret høj kurs for tiden, men det er heldigvis lykkes os at sætte et dygtigt hold på nuværende tidspunkt. Vi har været heldige at kunne tiltrække den rigtige arbejdskraft.”

Mød vores nye tech-talenter.

Hvad lægger du vægt på, når du skal sammensætte et godt tech-team?

”Uha. Når jeg skal sammensætte et dygtigt tech-team, så kigger jeg på en del ting. Først og fremmest så tester jeg alle vores udviklere, så jeg ved, at de er up to date til et vist niveau. Men det er ikke det eneste, jeg kigger efter. Det er også vigtigt for mig at have en god mavefornemmelse om, at de vil passe godt ind på vores hold. Det er også en fordel, hvis de har erfaring med de teknologier, vi arbejder med, men for at være helt ærlig, så vil jeg hellere have en person, der har råt talent og som hurtigt er i stand til at lære det end én, som har arbejdet med de samme teknologier før, men som måske ikke er helt oppe i samme gear.”

Hvad arbejder I på lige nu i tech-teamet?

”Vi arbejder på at stabilisere vores produkt og kvalitetssikre det. Vi har lige fordoblet antallet af medarbejdere i vores tech-team, så lige nu handler det meget om, at folk skal lære hinanden at kende og lære at arbejde sammen. Vi har sørget for at hyre nogle profiler, som har ekspertise i kvalitetssikring, så vi kan sikre, at vi får et stabilt, sikkert og skalerbart produkt. Så på den korte sigt kommer meget af vores arbejde til at handle om at gøre investeringsplatformen bedre inde i maskinrummet.”

”Derudover arbejder vi også på et helt nyt produkt, som vi lancerer snart og som ingen andre i Danmark har lavet før.”

Har du fundet alle dine tech-talenter - eller er du stadig på jagt?

”Jeg vil sige, at på nuværende tidspunkt har jeg fundet de tech-folk, jeg skal bruge. Men vi kommer sandsynligvis til at udvide mere. Vi vokser ret meget for tiden, så der er stor sandsynlighed for, at jeg kommer til at skulle bruge flere dygtige udviklere her snart igen.”

Hvad er det bedste ved at være udvikler?

”Det bedste ved at være udvikler? Det er helt klart at have muligheden for at skabe noget. Det er derfor, at jeg har været i IT-branchen hele min karriere. Det handler simpelthen om at kunne bygge noget nyt og kunne se det komme ud til folk. Og se, at det hjælper dem i deres liv. Det er enormt fascinerende.”

Hvordan endte du i en fintech-virksomhed som Brickshare?

”Det er faktisk på grund af vores CEO, Junaid Ahmad. Han blev ved med at prøve at overbevise mig indtil det lykkes for ham. Jeg havde gjort mit forarbejde og kigget lidt på, hvilken type virksomhed Brickshare var. Jeg fandt ud af, at konceptet er enormt interessant, og at Brickshare faktisk også er en virksomhed med et stort potentiale. Derfor endte jeg med at sige ja til det – og det har jeg ikke fortrudt siden da.”

Hvad er det sjoveste ved dit arbejde hos Brickshare?

”Det sjoveste ved mit arbejde er at være en del af en startup-virksomhed med så høj vækst, som der er i Brickshare, hvor der sker noget nyt hver eneste dag. Det i sig selv gør det enormt skægt at gå på arbejde. På et mere professionelt plan vil jeg sige, at det at lave en eller anden stor ny feature og få den ud til folk og se dem tage godt imod den er enormt tilfredsstillende rent professionelt.”

Hvilket investeringspotentiale ser du selv i ejendomsmarkedet?

”Altså ejendomsmarkedet er, som jeg forstår det, det største marked, der findes i hele verden. Det vil sige, at potentialet i princippet er uendeligt, men det er også derfor, at jeg synes, det er så enormt vigtigt, at vi får bragt det her marked ud til folket, så det ikke kun er de rige og dem, som har brugt enormt lang tid på at sætte sig ind i, hvordan det her fungerer, der kan rende med det hele. Derfor mener jeg, at det faktisk er en ret vigtig rolle, vi udfylder i Brickshare.”

Et sidste spørgsmål: Investerer du egentligt selv, Jacob?

”Om jeg selv investerer? Ja, i princippet. Men jeg har lige købt nyt hus, så alle mine penge er gået til det nu” uddyber Jacob og griner. ”Men på den anden side, så har jeg hørt, at investering i ejendom er en god forretning. Så det håber jeg da kan betale sig i det lange løb.”

Tusind tak for snakken, Jacob!

Du kan også læse interviewet med Parham fra investor relations, hvor han fortæller om, hvordan det er at være del af en virksomhed, der hjælper andre med at komme ind på ejendomsinvesteringsmarkedet. Læs interviewet.

8 gode takeaways om ejendomsinvestering

8 gode takeaways om ejendomsinvestering

Bliv klogere på afkast og udbytte på 5 minutter

Bliv klogere på afkast og udbytte på 5 minutter