Lær at investere i fast ejendom med Brickshare

Lær at investere i fast ejendom med Brickshare

Er du blandt dem, der bliver afskrækket bare du hører ordet ”ejendomsinvestering”? Du tænker måske, at det kræver millioner på kontoen, masser af viden og et stort overskud. Det vil vi gerne lave om på. Fordyb dig i artiklen og lær at investere i fast ejendom.

Med Brickshare kan du investere i ejendomme fra kun 10.000 kr. via crowdfunded ejendomsinvestering – helt uden at bekymre dig om jura, udlejning og vedligeholdelse af investeringsejendommen. Alt dette tager Brickshare sig af. Vi gør det nemt og overskueligt for dig at investere i fast ejendom. 

Vi har lavet en kort investeringsguide, så du hurtigt og nemt kan lære at investere i fast ejendom og blive klogere på, om en ejendomsinvestering er den rette løsning for dig. 

Hvad er crowdfunded ejendomsinvestering?

Crowdfunded ejendomsinvesteringer en ny måde at investere penge på, hvor en gruppe investorer går sammen om en investering. Det betyder, at i stedet for at du eksempelvis køber en lejlighed til et par millioner, så slår du dig sammen med andre om at købe samme lejlighed. Du betaler en lille andel af beløbet og får til gengæld en ejerandel, der svarer til det beløb, du har investeret.  

Opkøbet af ejerboliger til investeringsformål boomer.

Derfor skal du investere i fast ejendom

Ifølge Nationalbanken har vi aldrig haft flere penge stående på bankkontoen. Og selvom det måske kan føles trygt at spare penge op i banken, så er realiteten desværre, at vi taber penge, når de står stille. 

Inflationen betyder nemlig, at mens varer og tjenester stiger i pris, så vil vores opsparing ikke stige i takt med dette. Det betyder, at 1000 kr. i dag ikke svarer til 1000 kr. om 30-40 år, og det du kan få for 1000 kr. i dag, vil du ikke kunne få om nogle år. Dine penge vil miste værdi. 

Når du investerer i fast ejendom, sætter du dine penge i bevægelse. Med andre ord arbejder dine penge for dig. For i takt med at varer og tjenester stiger, vil din investeringsejendoms værdi også stige, og du vil potentielt kunne vinde på dit afkast og dermed tjene penge på din opsparing. 

Lær at investere i fast ejendom: 4-step Guide

For at hjælpe dig på vej og lære dig at investere i fast ejendom, har vi udformet en guide til de mest basale koncepter ved ejendomsinvestering:

 1. Budget – hvor meget skal du investere i fast ejendom?

 2. Hvilken investeringsejendom skal du investere i?

 3. Sådan tjener du penge på din ejendomsinvestering

 4. Spred risikoen i din portefølje med ejendomsinvestering

1. Budget – Hvor meget skal du investere i fast ejendom? 

Mange tænker, at investeringer er en farlig og uoverskuelig størrelse. Får du dog først et overblik over din opsparing, budget og hvor meget du er villig til at risikere, finder du hurtig ud af, at investeringer er en spændende måde at få dine penge til at arbejde for dig. For hvad end du har sparet en mindre eller større sum penge op, så er penge i din opsparing, penge der står stille. Og stillestående penge kan i takt med inflationen tabe værdi. Det vil sige at dine 1000 kr. ikke nødvendigvis vil have samme værdi om 30 år. 

Når du investerer penge fra din opsparing, sætter du netop bevægelse i din opsparing. Det betyder, at i stedet for at dine 10.000 kr. står stille i din opsparing de næste fem år og eventuelt mister værdi, så kan du sætte dine midler i omløb ved at investere dem. Dermed har du mulighed for at tjene penge på dine penge i det lange løb. Vælger du eksempelvis at investere i investeringsejendomme, vil du løbende tjene penge gennem overskuddet fra lejeindtægterne. Derudover har du også mulighed for at tjene penge, når du sælger din andel til markedspris. 

Men hvordan finder du ud af, hvor meget af din opsparing du skal investere i fast ejendom? Hvad er fornuftigt, hvad skal du være opmærksom på, og hvilken risiko er du villig til at tage? Vi har her lavet en simpel guide til, hvordan du kan få styr på dit budget og samtidig lære at investere i fast ejendom.

 • Få et overblik over dit budget

Du behøver ikke at have den største opsparing eller investere en kæmpe sum i investeringsejendomme. Derimod er det vigtigt, at du får et overblik over, hvor meget du kan undvære, og hvor meget du kan risikere at tabe. Første skridt er at få et overblik over dit budget. Hvad kommer ind på kontoen, hvilke udgifter har du, og hvilke større køb har du i kikkerten? 

 • Hav altid en økonomisk buffer

Når først du har fået et overblik over dit budget, skal du sikre dig, at du har et økonomisk råderum, en såkaldt buffer til hårde tider eller uforudsete udgifter. Du kan med fordel kigge på din situation. Er du studerende, er du i fast arbejde, er du selvstændig eller er du medlem af en A-kasse? Dan dig et overblik over, hvor meget du skal lægge til side for at sikre, at du har en økonomisk buffer i tilfælde af, at du eksempelvis mister dit job eller skal betale for et nyt tag. 

 • Hvor risikovillig er du?

Risiko og afkast er tæt forbundet, det betyder, at jo større risiko, desto større chance for et højt afkast. Den svære del er at vurdere, hvor stor en risiko, du er villig til at løbe med de penge, du har budgetteret til din ejendomsinvestering. Med andre ord, du skal ikke investere mere, end du har råd til at miste og invester ikke penge, du har lånt. 

 • Kortsigtet eller langsigtet investering?

Investeringer er afhængige af markedet. Det er derfor vigtigt at huske på, at de penge du vælger at investere, ikke skal være penge, du har brug for her og nu, men penge du har råd til at vente med, indtil markedet er til din fordel. Har du overskud i økonomien og et langsigtet mål med din investering, er ejendomsinvestering en tryg og overskuelig måde at tjene penge på via din opsparing.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal budgettere til din ejendomsinvestering, kan du med fordel konsultere med banken eller en investeringsrådgiver. 

2. Hvilken investeringsejendom skal du investere i?

 • Find den rette beliggenhed

Når du skal vælge en investeringsejendom at investere i, er det vigtigt, at det er i et område, hvor der altid vil være lejere til din ejendom. Der er i den forbindelse nogle faktorer, der er vigtige at holde for øje, hvis du gerne vil sikre, at din ejendomsinvestering er et godt valg både nu og om 20 år. Vi har herunder listet nogle af de faktorer, der hjælper dig på vej til at træffe det helt rigtige valg for din ejendomsinvestering.

 • Tjek antallet af arbejdspladser i bydelen

Når du skal vælge hvilken investeringsejendom, du skal investere i, er det en god idé at kigge på områdets beliggenhed og vækst. Her kan du med fordel undersøge, hvordan ledigheden, jobmulighederne og økonomien er for det område, du overvejer at investere i. Er der mange arbejdspladser i området? Er antallet af jobs, løn og ledighed faldende eller stigende?

En bydel med en bred vifte af jobmuligheder, er med til at sikre en god og stabil økonomi uden høj ledighed. Jobmulighederne er desuden med til at indikere, at området er i vækst og attraktivt at bo i, da folk gerne vil bo tæt på deres arbejdsplads.  

 • Kig på familievenlige områder

Tryghed, lav kriminalitetsrate, gode skole-, institution- og indkøbsmuligheder er også blandt de faktorer, du skal kigge efter, når du skal vælge en investeringsejendom. Mange børnefamilier leder eksempelvis efter et område med gode skoler, tryghed og lav kriminalitetsrate, når de skal vælge et hjem. Derudover skal du se efter om der er gode indkøbsmuligheder, og hvordan gåafstanden er til eksempelvis supermarkeder, skoler og institutioner. 

 • Er der gode muligheder for offentligt transport?

Gode transportmuligheder er også en vigtig faktor, når du gerne vil sikre udlejere til din investeringsejendom. Her kan du med fordel kigge efter om det er nemt og ligetil at komme til og fra området. Er der en S-togsstation eller en metrostation? Er der flere forskellige buslinjer? Er der en motorvej i nærheden?

 • Tjek investeringsejendommens stand

Din investeringsejendoms stand er selvfølgelig også en væsentlig faktor, når du skal investere i en ejendom. Er det en ældre bolig eller nybyggeri? Kræver ejendommen (løbende) vedligeholdelse eller er den lige til at flytte ind i. Hvordan er arkitekturen, den bygningsmæssige kvalitet og lejlighedens indretning?

Brickshare gør det nemt for dig at vælge din investeringsejendom

Hos Brickshare har vi gjort alt forarbejdet for dig, så du ikke behøver at lære at investere i fast ejendom i forhold til alle aspekter. Det er med til at gøre det lettere for dig at investere i fast ejendom, og er samtidig med til at sikre, at du kun investere i investeringsejendomme, der vurderes til at give pæne afkast. 

Du kan nemt og hurtigt danne dig et overblik over vores nyeste investeringsprojekter og påbegynde din investeringsrejse allerede i dag.

Læs vores investeringsstrategi for ejendomme.

3. Sådan tjener du penge på din ejendomsinvestering

Når du investerer i ejendomme, tjener du penge på overskuddet fra lejeindtægterne og gennem en potentiel kapitalgevinst ved salget af din investeringsejendom. Har du ikke forstand på ejendomsinvestering, kan du betale for professionel rådgivning hos et firma, som kan hjælpe dig med viden om boligmarkedet, jura og økonomi. Dette koster typisk mellem 9-12 procent af det første års husleje.

Hos Brickshare klarer vi alt det praktiske for dig i forhold til køb af bolig, jura, økonomi, udlejning og kontakt til lejerne, mens du kan læne dig tilbage i sofaen og se frem til at modtage et løbende udbytte og en potentiel kapitalgevinst ved salget af din ejerandel. Samtidig får du mulighed for at bo i de investeringsejendomme, du har investeret i til nedsat husleje.

 • Udbytte og afkast, når du investerer i fast ejendom

Afkast er, hvor meget en investering er vokset eller faldet i værdi. Udbytte er den del af det årlige afkast, som udbetales til en investor. Når eksempelvis aktieselskaber udbetaler udbytte, falder værdien af selskabet med det beløb, der udbetales til investorerne. Udbyttet er nemlig en del af det samlede afkast.

Det er dog anderledes med ejendomsinvestering på Brickshare-platformen, hvor udbyttet stammer fra overskuddet fra lejeindtægterne. Du får dermed udbetalt løbende udbytte, uden at dine boligaktier falder i værdi. Det skyldes, at investeringsejendommen heldigvis ikke falder i værdi, blot fordi du og dine medejere af investeringsejendommen får udbetalt overskuddet af huslejen. 

En anden fordel ved at investere i ejendomme er, at lejeindtægterne ikke falder, selvom boligmarkedet skulle være nedadgående. Lejeindtægterne forbliver på samme niveau eller højere, da boligpriserne har en tendens til at stige med årene. For eksempel er en toværelseslejlighed i København i gennemsnit blevet 51% dyrere i husleje fra 2010-2016.  

Hos Brickshare har vi et fast forventet udbytte på 3-5% pr. år afhængig af investeringsejendommens beliggenhed. 

Du kan hurtigt danne dig et overblik over de forskellige investeringsprojekter og det forventede udbytte her samt afprøve vores afkastberegner, og se hvor meget du potentielt kan tjene på en investering på Brickshare-platformen her.

Lær alt om afkast og udbytte, når du investerer i fast ejendom.

 • Værdistigninger på din ejendomsinvestering

Udover dit løbende udbytte, kan du også se frem til en potentiel værdistigning, når du sælger din ejerandel til markedspris. Her er det vigtigt at holde for øje, at ejendomsinvesteringer er afhængige af boligmarkedet. Derfor bør du ikke investere penge, som du muligvis for brug i den nærmeste fremtid, men kun penge som du kan undvære indtil boligmarkedet er til din fordel. 

 • Bo til nedsat husleje

Anvisningsretten betyder, at du som ejendomsinvestor hos Brickshare kan leje de lejligheder, som du har investeret i. Det betyder, at du får større fleksibilitet i boligmarkedet og adgang til lejligheder i flot og moderne nybyggeri. Samtidig får du huslejen til nedsat pris, idet du som investor stadig løbende får udbetalt dit udbytte fra huslejeindtægterne samt en del af profitten, når du sælger din ejerandel til markedspris.

4. Spred risikoen i din portefølje med ejendomsinvestering

Hvad end du investerer i aktier eller investeringsejendomme, er der altid en risiko forbundet med din investering. Dog er fordelen ved ejendomsinvestering, at du er sikret et stabilt løbende udbytte gennem overskuddet fra lejeindtægterne. Fordelen ved at få udbetalt udbytte af lejeindtægterne, er, at udbyttet er stabilt, selvom boligmarkedet dykker. 

For at mindske risikoen ved at investere, er det vigtigt at du først og fremmest vurderer, hvor meget du bør investere. Vigtigst er det, at du ikke investerer mere, end du har råd til at tabe. 

 • Hvad er risikospredning?

Når du har fastsat dit budget, skal du vurdere din egen risikovillighed, da denne er et vigtigt element i din investeringsprofil. Har du en lav, mellem eller høj risikovilje? Og hvor lang er din tidshorisont for din investering?

På almindeligt dansk handler risikospredning om ikke at lægge alle ens æg i samme kurv. Det vil sige at i stedet for at investere i ét enkelt investeringsprojekt, burde du i stedet for sprede dine penge over flere investeringsprojekter. På den måde mindsker du risikoen og sårbarheden over for at tabe dine penge, hvis det ene investeringsprojekt eksempelvis oplever tomgang eller fald i købsprisen. 

Når du spreder din risiko, spreder du derved dine chancer for et mere stabilt udbytte. Oplever en af dine investeringsprojekter tomgang, vil det ikke have den store betydning for dig, da du har andre projekter at falde tilbage på. God risikospredning er altafgørende for en succesfuld investering. Med den helt rette sammensætning af projekter, kan du nemlig mindske din risiko for tab, uden at det går ud over dit forventede afkast. 

Pensionsselskaber satser på ejendomme med stabile afkast.

Fordelen ved at investere på Brickshares investeringsplatform er, at du med en minimumsinvestering på 10.000 kr. nemt kan investere i flere forskellige investeringsprojekter og udvide din portefølje uden at være millionær.

Et nyt forum, hvor kvinder kan lære om investeringer

Et nyt forum, hvor kvinder kan lære om investeringer

Fem gode grunde til at investere i Valby

Fem gode grunde til at investere i Valby